fbpx
SERVEIS

Serveis de mediació

La mediació és un servei essencial que té com a objectiu facilitar i reconduir conflictes entre persones o entitats. Des d’Adelaida Molina posem tots els nostres recursos per ajudar a les parts endegar processos de negociació que permetin aconseguir punts d’acord i acabar amb el litigi. El nostre equip humà, especialitzat en serveis de mediació, ofereix a les parts un clima de diàleg que pugui facilitar arribar a punts d’enteniment.

Els escenaris en els quals un servei de mediació pot ser de gran ajuda són múltiples. L’equip de professionals d’Adelaida Molina ofereix processos de mediació per a diferents litigis, entre els quals destaquen:

  • Mediació familiar: La mediació pot ser un servei eficaç per a processos de separació o divorci, així com de custòdies dels fills i filles. També esdevé útil per acordar règims d’estades i vacances, quantitats de pensions de manutenció i altres elements referents a l’educació dels fills, o del repartiment de béns conjugals.
  • Mediació en relacions comercials i de consum: Qualsevol conflicte sorgit a nivell comercial amb clients o proveïdors poden ser mediats. Les reclamacions, els impagaments o els conflictes sorgits de serveis o productes defectuosos solen ser el principals problemes.
  • Mediació comunitària: Les comunitats de veïns també poden ser fonts de problemes, però molts d’ells es poden resoldre amb un servei de mediació. A Adelaida Molina ens encarreguem de generar un clima d’entesa per a conflictes referents al límits de propietat, ús d’espai comuns, sorolls i molèsties veïnals, morositat o impagament de quotes de la comunitat i qualsevol conflicte sorgit de la gestió de la comunitat.
  • Mediació empresarial:A Adelaida Molina també oferim serveis de mediació empresarial entre empreses, treballadors o directius.

Els avantatges de la mediació en un litigi

Els avantatges d’iniciar un procés de mediació davant d’un conflicte o litigi són nombrosos. Entre ells podem destacar:

  • Rapidesa. Un bon servei de mediació pot acabar amb el conflicte sense incórrer a altres instàncies. Això fa que, sovint, el problema es pugui resoldre amb menys temps.
  • Econòmic. Amb la mediació ens estalviem les despeses corresponent de les tramitacions judicials. Per tant, si hi ha possibilitat d’acord és beneficiós per a les dues parts.
  • Reparació. Les instàncies judicials són la darrera eina capaç de resoldre conflictes i impartir justícia. Tanmateix, en un procés de mediació no hi ha una tercera part que adopti la decisió, sinó que l’acord sorgeix del beneplàcit de les dues parts.
  • Voluntarietat. En un servei de mediació les parts acudeixen de forma voluntària. Aquest fet proporciona un clima més distès i procliu per arribar a un acord.
Obrir xat
Necessites ajuda?
Hola!
En què podem ajudar-te?